Höst och äpplen hör ihop, liksom höst och äpplepaj.
Äpplepaj med vaniljsås är en av mina absoluta
favoriter på fika-fronten, och jag tänkte därför dela
med mig av mitt favvo-recept.
SMARRIG SMULPAJ
Smörj en pajform
Blanda: 1 dl vetemjöl + 1 dl havregryn + 1 dl strösockerFinfördela 100 g smör/margarin i mjölbladningen så att det blir en smulig massaSkala och kärna ur 5-6 ganska stora äpplen (helst svenska), som sedan skärs i klyftor och läggs i pajformenStrö över lite kanel och socker och rör lite bland äpplena så att även de understa äppelbitarna får lite kryddaHäll smuldegen över äpplena och bred utSätt in pajen mitt i ugnen, och grädda i 225 grader tills pajen fått fin färg, det brukar ta ca 15-20 minuterServeras ljummen med vanlijsås eller vaniljglass
Mmmmmm......
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar