torsdag 13 november 2008

Med passion för CHOKLAD

Vill man göra mig glad - bjud mig på choklad! Choklad, och helst mörk och lite lyxig sådan, är verkligen en stor källa till njutning för mig. Det behövs inte så mycket, men en ruta eller två efter maten är rena rama dunderkuren för mitt välbefinnande. Javisst, jag erkänner, det är en last. Och jag är nog lite beroende. Men, har ni inte hört och läst vilka nyttigheter som gömmer sig i härligheten!?


Kakao innehåller näringsämnen som förebygger allvarliga sjukdomar. Mörk choklad förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. En studie pekar på att choklad ökar aktiviteten i hjärnan och pulsen jämförbart med kyssar, och choklad har visat sig öka nivåerna av den trevliga signalsubstansen serotonin.

Den nyttigaste chokladen är mörk choklad med en hög andel kakao. Ju mer kakao i chokladkakan desto mer gynnsam är näringsdensiteten. Det är i kakaon som antioxidanterna, mineralerna och vitaminerna finns.

Källa: http://www.nyfikenvital.org/

Inga kommentarer: