Någon gång ibland träffas vi, min mormor, mina föräldrar, morbröder och ingifta mostrar för att tillaga Pitepalt enligt recept från min morfars mamma, Anna.
Först får man skala och riva potatis

Nu börjar det kladdiga jobbet att göra paltarna. En klick smet plattas ut och så lägger man i rimmat fläsk och nyper ihop till en bulle.
2 kommentarer:
Hallå där,
vad kul att få ett steg för steg recept :)) Vet bara inte om jag ger mig på det. E inte heller så förtjust. Men jag vet hur populärt det e. Jag e halvnorska och du ska tro de har haft mycket knasigt för sig i matväg de med :)) Men vilken underbar dag, att ses allihop. Då e det ju det minst viktiga hur maten smakar igentligen. Ha en toppen vecka.
Kram, Nina
I min släkt har det varit kroppkakor då min farmor kom från Småland. Roligt att träffas och laga tillsammans! :)
Skicka en kommentar